Bohóc szelet
Bohóc szelet
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tetejére

    • étcsokoládé - 10 dekagramm
    • tejszín - 1 dl
    • színes csokidrazsé - 5 dekagramm

    A tésztához

    • vajas keksz - 1.5 csomag

    A vaníliás réteghez

    • főzős vaníliás pudingpor - 4 dekagramm
    • tej - 4 dl
    • cukor - 4 dekagramm

    A mogyorkrémes réteghez

    • tejszín - 3 dl
    • mogyorókrém - 20 dekagramm
    • habfixáló - 1 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A keksz felét egy 25x25 centis tálba rakosgatjuk. A vaníliás pudingport összekeverjük a cukorral, felengedjük a tejjel, majd nagy lángon, folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg krémmé nem sűrűsödik. Rákenjük a kekszre és kihűtjük. A tejszínt 15 percre fagyasztóba tesszük, de az sem baj, ha kicsit kikristályosodik, majd a mogyorókrémmel és a habfixálóval együtt kemény habbá verjük. A vaníliás rétegre tesszük. Rárakosgatjuk a maradék kekszet, majd leöntjük a csokoládés krémmel, amihez a tejszínt felforraljuk, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk az étcsokoládét. Addig keverjük, amíg simává, egyneművé nem válik. Ráöntjük a kekszre, végül megszórjuk a színes csokidrazséval. 3 órára, vagy még jobb, ha egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.