Bokogi szelet
Hozzávalók
krem
vaníliás pudingpor | 2 púpos evőkanál | |
---|---|---|
vaníliás cukor | 2 csomag | |
tej | 500 milliliter | |
Ráma | 20 dekagramm | |
porcukor | 20 dekagramm |
Tészta
liszt | 16 dekagramm | |
---|---|---|
sütőpor | 1 csomag | |
cukor | 17 dekagramm | |
tojás | 4 darab | |
méz | 2 evőkanál | |
durvára vágott dió | 5 dekagramm |
Máz
kakaópor | 2 evőkanál | |
---|---|---|
cukor | 5 evőkanál | |
víz | 5 evőkanál | |
Ráma | 8 dekagramm |
Desszertek: Bokogi szelet a sok
Elkészítés
1
A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojássárgát habosra keverjük a porcukorral, a mézzel, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket és végül a 4 tojásfehérje keményre vert habját. Ramával kikent, lisztezett, normál méretű tepsibe öntjük, elsimítjuk és megszórjuk a durvára vágott dióval.
2
A tejeben megfőzzük a pudingot a vaníliás cukorral. Ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert Ramához.
3
A tésztát, ha kihűlt, kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.
4
A máz hozzávalóit összekeverjük, majd felfőzzük és ha már besűrűsödött, akkor hozzáadjuk a Ramát, majd a sütemény tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük és 3-4 óra múlva szeleteljük.