Boleró szelet
Boleró szelet
  • timer1 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • tojás - 4 darab
    • cukor - 20 dekagramm
    • olaj - 1 dl
    • tej - 1 dl
    • cs.sütőpor - 1 darab
    • liszt - 20 dekagramm
    • pohár tejföl - 1 nagy
    • porcukor - 20 dekagramm
    • zselatin - 0.5 csomag

    Krémhez

    • porcukor - 20 dekagramm
    • vaníliás pudingpor - 2 csomag
    • víz - 7 dl
    • italpor - 1 csomag

    Elkészítés:

    1. A tojásokat szétválasztom és a sárgáját kikeverem a cukorral, majd felváltva hozzáadom az olajat, a tejet, a sütőporos lisztet.
    2. Óvatosan hozzákeverem a tojások keményre vert habját.
    3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe 20-30 perc alatt megsütőm.
    4. A kihűlt piskóta tetejére kenem a cukros, zselatinos tejfölt.
    5. 20 dkg cukrot kikeverek a 2 cs. vaníliás pudingporral és az italporral. Felengedem 7 dl. vízzel és megfőzöm.
    6. A tejfölös rétegre öntöm és hagyom kihűlni. Kb.1 óra múlva szeletelhető.