Bombajó torta
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 6 darab | |
cukor | 3 evőkanál | |
tej | 3 dl | |
tejszín | 3 dl | |
finomliszt | 4 evőkanál | |
sütőpor | 2 teáskanál | |
rum | 2 evőkanál | |
porcukor | 10 dekagramm | |
kristálycukor | 6 evőkanál | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
csokoládé | 10 dekagramm | |
pudingpor | 1 csomag | |
zselatinfix | 1 csomag |
Desszertek: Bombajó torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A piskótatekercshez felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval és a cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és tovább verjük. Összekeverjük a lisztet a kakaóporral és a sütőporral, majd kanalanként a habhoz keverjük. Tepsibe öntjük és180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük, alsó-felső sütéssel. Ha megsült, még forrón, konyharuhával feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a tekercs töltelékét. A Rama margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a rumot, ha gyerekeknek készül a málnadzsemet és tovább keverjük, majd megtöltjük a piskótát és egy folpackkkal szorosan feltekerjük. Hűtőben kb.1 órát dermesztjük.
Közben a bombatöltelékhez a pudingot megfőzzük a tejjel, még forrón hozzáadjuk a csokoládét, a kakaóport és olvadásig keverjük. Amíg hűl, többször alaposan megkeverjük, hogy sima, krémes maradjon. Közben kemény habbá felverjük a tejszínt, majd a kihűlt krémhez adagonként hozzákeverjük, végül a zselatinfixet is hozzáadjuk.
A piskótatekercset felszeleteljük, kb 1cm-es szeletekre és kibélelünk vele egy gömbölyű tálat. Belesimítjuk kb.a krém felét, majd egy sor tekercs következik. Végül a maradék krém és befedjük a maradék tekercsekkel. Hűtőben 1 éjszakát, de min.3-4 órát hűtjük.
Tálaláskor egy lapos tányért, vagy tortatálat a tál tetejére illesztünk és egy mozdulattal a tálra fordítjuk.