Bombajó torta
Hozzávalók
Piskótához (1 laphoz)
tojás | 4 darab |
---|---|
cukor | 4 pohár |
liszt | 4 evőkanál |
sütőpor | 1 darab |
krem
Ráma | 15 dekagramm |
---|---|
porcukor | 10 dekagramm |
tojássárgája | 4 darab |
rum, vagy málna, vagy narancsszörp | 2 evőkanál |
Bomba
tojássárgája | 5 darab |
---|---|
cukor | 12 dekagramm |
vaníliás cukor | 2 csomag |
kakaó | 2 púpos evőkanál |
tej | 4.2 dl |
étcsokoládé | 17 dekagramm |
zselatin | 25 gramm |
tejszín | 4.2 dl |
Desszertek: Bombajó torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Előző este a piskótából 2 lapot sütünk, megtöltjük a krémmel, feltekerjük és hűtőbe tesszük.
Az 5 tojássárgát, 12 dkg cukrot, 2 csomag vaníliás cukrot és 2 púpozott evőkanál kakaóport habosra keverjük. Felforraljuk a tejet, majd beletördeljük az étcsokokoládét. A habosra kevert masszát és a tejes csokit összeöntjük, majd állandó keverés mellett, gőz felett besűrítjük.
A zselatint langyos vízben feloldjuk, majd a masszához adjuk. A felvert tejszínt a kihűlt masszába keverjük.
A felszeletelt piskótával kirakjuk egy gömbölyű tál alját, öntünk rá a masszából és felváltva adagoljuk a piskótával, amíg el nem fogynak.
Hűtőbe tesszük, majd teljes dermedés után kifordítjuk a tálból és tálaljuk.