Bombajó torta
Bombajó torta
  • timer180 perc
  • moodNehéz
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Piskótához (1 laphoz)

    • tojás - 4 darab
    • cukor - 4 pohár
    • liszt - 4 evőkanál
    • sütőpor - 1 darab

    krem

    • Ráma - 15 dekagramm
    • porcukor - 10 dekagramm
    • tojássárgája - 4 darab
    • rum, vagy málna, vagy narancsszörp - 2 evőkanál

    Bomba

    • tojássárgája - 5 darab
    • cukor - 12 dekagramm
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • kakaó - 2 púpos evőkanál
    • tej - 4.2 dl
    • étcsokoládé - 17 dekagramm
    • zselatin - 25 gramm
    • tejszín - 4.2 dl

    Elkészítés:

    1. Előző este a piskótából 2 lapot sütünk, megtöltjük a krémmel, feltekerjük és hűtőbe tesszük.
    2. Az 5 tojássárgát, 12 dkg cukrot, 2 csomag vaníliás cukrot és 2 púpozott evőkanál kakaóport habosra keverjük. Felforraljuk a tejet, majd beletördeljük az étcsokokoládét. A habosra kevert masszát és a tejes csokit összeöntjük, majd állandó keverés mellett, gőz felett besűrítjük.
    3. A zselatint langyos vízben feloldjuk, majd a masszához adjuk. A felvert tejszínt a kihűlt masszába keverjük.
    4. A felszeletelt piskótával kirakjuk egy gömbölyű tál alját, öntünk rá a masszából és felváltva adagoljuk a piskótával, amíg el nem fogynak.
    5. Hűtőbe tesszük, majd teljes dermedés után kifordítjuk a tálból és tálaljuk.