Feltöltve:

Bonbon

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Az alaphoz

rumaroma vagy rum0.5 teáskanál
porcukor2 evőkanál
baracklekvár1 evőkanál
víz1 csapott mokkáskanál
narancslikőr, vagy konyak, vagy rum2 evőkanál
darált dió15 dekagramm
aszalt sárgabarack15 dekagramm

A csokibevonathoz

ét tortabevonó vagy étcsoki15 dekagramm
olaj1 teáskanál

Desszertek: Bonbon a sok Bonbon recept közül.

Elkészítés

1

A barackokat meglocsoljuk az alkohollal, és a vízzel és állni hagyjuk kb. 1 órán át. Késes aprítóval, kávédarálóval, vagy ami van, jól szétaprítjuk az aszalt barackokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, úgy, hogy gyúrható legyen a massza.

2

A masszából pici golyókat formázunk, majd betesszük a hűtőbe őket, hogy könnyebb legyen a csokibevonás. Kb. 1 óra múlva a tortabevonót, vagy étcsokit egy kicsike lábosban gőz fölött megolvasztjuk, és belekeverjük az olajat.

3

És itt jön az attrakció! Helyet csinálunk a pulton: bal kéznél a lehűlt gombócokkal teli tálca, mellette fogpiszkálók, középen a csokit tartalmazó lábas, jobb kéznél a másik tálca, rajta a hungarocell.

4

A gombócba beleszúrjuk a fogpiszkálót, a csokis lábast kicsit megdöntjük, megforgatjuk a csokiban a golyót, és gyorsan beleszúrjuk a hungarocellbe.

5

Ha mind megvan, akkor visszatesszük az egészet a hűtőbe, majd ha megdermedt a csoki, megesszük egyszerre.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem