A tojásfehérjéket a vízzel és a sóval felverjük, majd a cukor felét apránként beleszórva kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az olajat, majd óvatosan belekeverjük a hab 1/3-át. A lisztet, kakaóport, étkezési keményítőt és a sütőport átszitáljuk, majd a maradék habbal felváltva a masszához adjuk és óvatosan összekeverjük. A tésztát kerek formába öntjük és úgy simítjuk el, hogy a szélén kissé magasabb legyen. 180 ° C-ra előmelegített sütő középső részén 40-45 percig sütjük. A sütő ajtaját érdemes egy hurkapálcával picit kitámasztani, hogy a gőz el tudjon távozni, ugyanis gőzmentes sütőben lesz szép magas. A kihűlt tortát egy napig pihentetjük, hogy szépen, morzsálódás nélkül tudjuk szeletelni, lapokra vágni. A maci tésztáját is hasonlóan készítjük, (nedves rész + száraz rész.). Mivel ez csak egy réteg lesz, ezért max. 170 C-on sütjük 20-30 percig egy 24 cm-es formában. A krémhez a 2 tojást 3 ek cukorral habosra keverjük. Egy kisebb tálkában az 5 ek lisztet a 2 ek kakaóporral elkeverjük, majd beleszitáljuk az előbbiekhez és hozzáadjuk a 3 dl tejet. Lassú hőfokon besűrítjük folyamatos kevergetés mellett. A krémet lehűtjük. A tortát másnap elfelezzük és visszahelyezzük a tortakeretet, majd a csokoládékrém 1/2 részével megtöltjük. Egy 3 dl-es lecsurgatott, magozott meggyel kirakjuk. A maradék krém 1/4 részével befedjük a meggyet és a tortával befedjük. Végül a maradék krémmel a tetejét befedjük. A krém keverésekor, amikor a Ramát a porcukorral kikevertük, (mielőtt a főzött krémhez adjuk), 1 kanálnyit felhasználunk a maci testét lekenni, hogy a fondant és a marcipán tapadjon. Következik a szabászat. Ezt nem lehet félkézzel csinálni, így majd félnapot tartott felöltöztetni Boribont.