Feltöltve:

Boribon tortája

180
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojás6 darab
cukor18 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
liszt10 dekagramm
kakaópor2 evőkanál
étkezési keményítő8 dekagramm
napraforgó olaj6 evőkanál
víz6 evőkanál
sütőpor3 kávéskanál
1 csipetnyi

krem

vaníliás cukor1 csomag
meggy1 darab
porcukor5 evőkanál
Ráma0.5 kocka
zselatin2 lap
csokoládé3 kocka
kakaópor2 evőkanál
keményítő1 evőkanál
liszt4 evőkanál
rizstej3 dl
cukor3 evőkanál
tojás2 darab

Maci tészta

tojásfehérje2 darab
olvasztott, de már nem meleg Rama5 dekagramm
citrom reszelt héja0.5 darab
szódabikarbóna0.5 csapott mokkáskanál
sütőpor0.5 csapott mokkáskanál
darált dió5 dekagramm
liszt5 dekagramm
méz4 evőkanál

Desszertek: Boribon tortája a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tojásfehérjéket a vízzel és a sóval felverjük, majd a cukor felét apránként beleszórva kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az olajat, majd óvatosan belekeverjük a hab 1/3-át. A lisztet, kakaóport, étkezési keményítőt és a sütőport átszitáljuk, majd a maradék habbal felváltva a masszához adjuk és óvatosan összekeverjük. A tésztát kerek formába öntjük és úgy simítjuk el, hogy a szélén kissé magasabb legyen. 180 ° C-ra előmelegített sütő középső részén 40-45 percig sütjük. A sütő ajtaját érdemes egy hurkapálcával picit kitámasztani, hogy a gőz el tudjon távozni, ugyanis gőzmentes sütőben lesz szép magas. A kihűlt tortát egy napig pihentetjük, hogy szépen, morzsálódás nélkül tudjuk szeletelni, lapokra vágni. A maci tésztáját is hasonlóan készítjük, (nedves rész + száraz rész.). Mivel ez csak egy réteg lesz, ezért max. 170 C-on sütjük 20-30 percig egy 24 cm-es formában. A krémhez a 2 tojást 3 ek cukorral habosra keverjük. Egy kisebb tálkában az 5 ek lisztet a 2 ek kakaóporral elkeverjük, majd beleszitáljuk az előbbiekhez és hozzáadjuk a 3 dl tejet. Lassú hőfokon besűrítjük folyamatos kevergetés mellett. A krémet lehűtjük. A tortát másnap elfelezzük és visszahelyezzük a tortakeretet, majd a csokoládékrém 1/2 részével megtöltjük. Egy 3 dl-es lecsurgatott, magozott meggyel kirakjuk. A maradék krém 1/4 részével befedjük a meggyet és a tortával befedjük. Végül a maradék krémmel a tetejét befedjük. A krém keverésekor, amikor a Ramát a porcukorral kikevertük, (mielőtt a főzött krémhez adjuk), 1 kanálnyit felhasználunk a maci testét lekenni, hogy a fondant és a marcipán tapadjon. Következik a szabászat. Ezt nem lehet félkézzel csinálni, így majd félnapot tartott felöltöztetni Boribont.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem