Feltöltve:

Borkalács

0
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

puha Rama30 dekagramm
cukor30 dekagramm
tojás6 darab
tojásfehérje kemény habja6 darab
instant kávé2 teáskanál
őrölt fahéj1 kávéskanál
vaníliás cukor2 csomag
reszelt csokoládé15 dekagramm
vörösbor1 dl
sütőpor1 darab
liszt30 dekagramm

Desszertek: Borkalács a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1

A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral alaposan kikeverjük.
Apránként hozzáadjuk a fahéjat, a kávét, a reszelt csokit, a Ramát, majd ezekkel is összedolgozzuk. Ezután mehet bele a sütőporral elkevert liszt és a vörösbor.

2

Elég sűrű masszát kapunk és ebbe kell óvatosan beledolgoznunk a tojások felvert fehérjéjét.

3

Ramával kikent, morzsával behintett őzgerincformában sütjük meg, előmelegített sütőben, közepes lángon.

4

Fogyasztható melegen, hidegen, langyosan, biztos siker.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem