Borkalács
0
Könnyű
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
puha Rama | 30 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 30 dekagramm | |
tojás | 6 darab | |
tojásfehérje kemény habja | 6 darab | |
instant kávé | 2 teáskanál | |
őrölt fahéj | 1 kávéskanál | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
reszelt csokoládé | 15 dekagramm | |
vörösbor | 1 dl | |
sütőpor | 1 darab | |
liszt | 30 dekagramm |
Desszertek: Borkalács a sok Kalács recept közül.
Elkészítés
1
A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral alaposan kikeverjük.
Apránként hozzáadjuk a fahéjat, a kávét, a reszelt csokit, a Ramát, majd ezekkel is összedolgozzuk. Ezután mehet bele a sütőporral elkevert liszt és a vörösbor.
2
Elég sűrű masszát kapunk és ebbe kell óvatosan beledolgoznunk a tojások felvert fehérjéjét.
3
Ramával kikent, morzsával behintett őzgerincformában sütjük meg, előmelegített sütőben, közepes lángon.
4
Fogyasztható melegen, hidegen, langyosan, biztos siker.