Borkalács
Borkalács
  • timer0 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • puha Rama - 30 dekagramm
  • cukor - 30 dekagramm
  • tojás - 6 darab
  • tojásfehérje kemény habja - 6 darab
  • instant kávé - 2 teáskanál
  • őrölt fahéj - 1 kávéskanál
  • vaníliás cukor - 2 csomag
  • reszelt csokoládé - 15 dekagramm
  • vörösbor - 1 dl
  • sütőpor - 1 darab
  • liszt - 30 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral alaposan kikeverjük. Apránként hozzáadjuk a fahéjat, a kávét, a reszelt csokit, a Ramát, majd ezekkel is összedolgozzuk. Ezután mehet bele a sütőporral elkevert liszt és a vörösbor.
  2. Elég sűrű masszát kapunk és ebbe kell óvatosan beledolgoznunk a tojások felvert fehérjéjét.
  3. Ramával kikent, morzsával behintett őzgerincformában sütjük meg, előmelegített sütőben, közepes lángon.
  4. Fogyasztható melegen, hidegen, langyosan, biztos siker.