Borosüveg torta
Hozzávalók
cukor | 12 dekagramm |
---|---|
liszt | 12 dekagramm |
tojás | 6 darab |
víz | 6 evőkanál |
sütőpor | 1 darab |
vaníliás cukor | 1 csomag |
Töltelék
gesztenyepüré | 50 dekagramm |
---|---|
magozott, apróra vágott meggy | 2 marék |
Ráma | 10 dekagramm |
vaníliás ízű pudingpor | 1 csomag |
tej | 4 dl |
Desszertek: Borosüveg torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A piskótát megsütöm és még melegen feltekerem konyharuha segítségével. Elkészítem a gesztenyekrémet. Összetöröm és adok hozzá apróra vágott meggyet, hozzákeverem a megfőzött pudingot és az olvasztott Ramával elkeverem.
2
Ha kihűlt a roládom, megtöltöm vele a piskótát, feltekerem és bevonom a krémmel, majd bevonom cukor fondanttal is.
3
A fondantom amikor elkészült 3 felé osztottam és beszíneztem zöld- keserű mandula, lilás cherry aromával, a 3. gombócot úgy hagytam.
4
Levélformát sablon alapján kivágtam és a lila fondantomból kis golyókat formáltam. A címke fehér lett és olvasztott csokival díszítettem.