Borozzi
Hozzávalók
cukor | 15 dekagramm |
---|---|
Ráma | 10 dekagramm |
tojás (ha kicsik, akkor több) | 6 darab |
legalább 70 %-os étcsokoládé | 3 tábla |
rum | 1 evőkanál |
narancs reszelt héja | 1 darab |
Desszertek: Borozzi a sok
Elkészítés
1
A csokoládét felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a Ramát. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Négy tojást kettéválasztunk. A négy tojásfehérjéből 10 dkg cukor fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk. Négy tojássárgát és két egész tojást kikeverünk 5 deka cukorral, rummal, olvasztott csokival és Ramával. A csokis krémbe belereszeljük egy narancshéját, végül laza mozdulatokkal, hogy a habot ne törjük össze, beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Az így kapott keveréket egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, (a tortaforma oldalát ne ki Ramával) és előmelegített sütőben megsütjük. Ha nagyon hirtelen sülne a teteje, takarjuk le alufóliával. Friss gyümölccsel tálaljuk.