Borzas Kata
Hozzávalók
cukor | 27 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 40 dekagramm | |
Ráma | 12 dekagramm | |
tojás | 4 darab | |
sütőpor | 1 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
reszelt citromhéj | 1 kevés | |
baracklekvár | 2 evőkanál | |
darált dió | 12 dekagramm |
Desszertek: Borzas Kata a sok
Elkészítés
1
A lisztet a sütőporral, a 12 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, a Ramával, a citromhéjjal és a tojássárgával jól összedolgozzuk. Kemény tésztát gyúrunk és két részre osztjuk. Fóliába rakjuk és 1 órára betesszük a hűtőbe. Az egyik tésztát belereszeljük a reszelő nagy fokán egy Ramával kikent, lisztezett tepsibe. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd belekeverünk 15 dkg porcukrot, baracklekvárt és darált diót. Ezt a habos krémet rákenjük a reszelt tésztára, majd ráreszeljük a második adag tésztát is. Előmelegített sütőbe tesszük és kb. 35 percig sütjük.