Boszorkány négyzetek
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 25 dekagramm | |
citrom | 1 pohár | |
tojás | 4 darab | |
finomliszt | 15 dekagramm | |
durvára vágott dió | 10 dekagramm | |
bármilyen savanykás lekvár | 20 dekagramm |
Desszertek: Boszorkány négyzetek a sok
Elkészítés
1
A Vajas ízt a cukorral, a tojások sárgájával habosra keverjük. Belereszeljük a citromhéjat, és hozzáadjuk a fél citrom levét, majd hozzáadagolunk annyi lisztet, hogy ne ragadjon a kezünkhöz a tészta.
2
Diónyi masszából lapocskákat készítünk, és megmártjuk a durvára vágott dióban. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, helyet hagyva közöttük, mert egy kicsit megnőnek. A közepükbe egy kis mélyedést nyomunk a lekvárnak. 160 fokon szép világosra sütjük, és még forrón megtöltjük a mélyedéseket lekvárral.