Feltöltve:

Bözsi szelet

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

cukor30 dekagramm
tojássárgája5 darab
hideg víz5 evőkanál
darált dió10 dekagramm
liszt20 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
citromlé1 kis

krem

tej2.5 dl
liszt2.5 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
tojás1 egész
darált dió5 dekagramm
Ráma20 dekagramm
porcukor20 dekagramm

Tetejére

Ráma10 dekagramm
kakaó5 dekagramm

Desszertek: Bözsi szelet a sok

Elkészítés

1

A tésztához a cukrot a tojássárgával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet, a diót, a lisztet és a sütőport. Az 5 db tojásfehérjét 5 evőkanál vízzel és pici citromlével kemény habbá verjük, majd a tésztához adjuk.

2

Egy kisebb tepsit, vagy formát kikenünk, lisztezünk, a masszát beleöntjük és 170 fokon készre sütjük. Ha kihűlt, vízszintesen két helyen elvágjuk, hogy 3 lapot kapjunk.

3

A krémhez a Rama és a porcukor kivételével a hozzávalókat megfőzzük.
A Ramát a porcukorral habosra keverjük, majd miután kihűlt, hozzáadjuk a diós krémhez. Ezzel töltjük meg a piskótákat.

4

A tetejére a Ramát és a kakaót összekeverjük, feltesszük a tűzre, de csak egyet rottyanjon és már le is vesszük. Ezt kenjük a süti tetejére. Egészséges, egész szem diókkal díszíthetjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem