Briós
Hozzávalók
tej | 3 dl | |
---|---|---|
cukor | 3 evőkanál | |
élesztő | 5 dekagramm | |
olvasztott Rama | 2 evőkanál | |
tojássárgája | 3 darab | |
liszt | 60 dekagramm | |
só | 1 teáskanál |
Tetejére
tojássárgája | 1 darab | |
---|---|---|
kristálycukor | 1 darab |
Desszertek: Briós a sok Briós recept közül.
Elkészítés
1
Az élesztőt meleg, cukros tejben felfuttatom. Hozzákeverem az olvasztott Ramát, a 3 tojássárgát, a sót és végül a lisztet, majd legalább 5 percig dagasztom, végül letakarom és egy órát kelesztem. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrom. Letépek belőle egy darabot, amit először gömbölyítek a kezemben, majd a deszkán duci hengert formázok belőle és feltekerem, mint egy csigát. Ramával kikent tepsibe teszem, nem túl közel egymáshoz, hogy legyen helyük hízni. Megkenem a tetejét tojássárgával és kristálycukrot szórok rá, majd még egy órát kelesztem. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 35 perc alatt pirosra sütöm. Rácson hagyom hűlni.