Brownie
Brownie
  • timer10 perc
  • moodKönnyű
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • étcsokoládé - 200 gramm
  • Rama Vajas Íz - 200 gramm
  • kristálycukor - 200 gramm
  • tojás - 4 darab
  • liszt - 100 gramm
  • kakaópor - 50 gramm
  • Dr. Oetker Instant Élesztő - 1 kávéskanál
  • só - 1 csipetnyi
  • durvára vágott dióbél - 100 gramm

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőnket 180 °C-ra. Béleljünk ki egy kb 25x35cm-es tepsit sütőpapírral (legegyszerűbb dolgunk akkor van, ha bevizezzük a tepsit, így könnyebben tudjuk kibélelni). A diót vágjuk durvára.
  2. A csokoládét és a Rama Vajas Ízt vágjuk kisebb darabokra, tegyük egy tálba és olvasszuk meg (vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben). Ha felolvadt, keverjük sima krémmé egy fakanállal.
  3. A tojásokat keverjük habosra, fehéredésig a cukorral. Adjuk hozzá a csokis-margarinos keveréket, majd az élesztőporral, kakaóporral elkevert lisztet és diót is. Az így kapott masszát öntsük bele az előkészített tepsibe.
  4. Süssük a 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig. Akkor jó, ha tűpróbánál még ragad a tészta a tű élére. Vegyük ki a sütőből és vágjuk kockákra, majd hagyjuk kihűlni.

Sütéshez