Brownie (amerikai, duplán csokis kockák)
Hozzávalók
A tésztához
víz | 1 bögre |
---|---|
keserű kakaópor | 4 evőkanál |
finomliszt (kb. 25 dkg) | 2 bögre |
kristálycukor (kb. 20 dkg) | 1 bögre |
szódabikarbóna | 1 evőkanál |
natúr joghurt | 1 dl |
vanillincukor | 1 csomag |
tojás | 2 darab |
Ráma | 22 dekagramm |
A tetejére
durvára vágott dió | 1 marék |
---|---|
Dr. Oetker Vanillincukor | 1 csomag |
porcukor | 12 dekagramm |
natúr joghurt | 6 evőkanál |
keserű kakaópor | 4 evőkanál |
Ráma | 12 dekagramm |
A tepsi kikenéséhez
Ráma | 3 dekagramm |
---|
Desszertek: Brownie (amerikai, duplán csokis kockák) a sok Brownie recept közül.
Elkészítés
A vizet egy kisebb lábasba öntjük, a Ramát és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, majd a tűzről lehúzzuk.
A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor.
Egy kb. 30x25 cm-es tepsit Ramával kikenünk, a tésztát beleöntjük, és nedves késsel elsimítjuk. Ezt a munkát szívesen megcsinálják a gyerekek is.
Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 20 percig sütjük.
A tészta tetejére valókat a mogyoró kivételével megmelegítjük. Amikor a cukor felolvad benne, akkor keverjük bele a mogyorót is.
Ezt a masszát egyenletesen a kisült, még meleg tészta tetejére kenjük, és csak akkor szeleteljük fel, amikor ez a bevonat megszilárdul rajta.