Brownie (amerikai, duplán csokis kockák)
Brownie (amerikai, duplán csokis kockák)
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • víz - 1 bögre
    • keserű kakaópor - 4 evőkanál
    • finomliszt (kb. 25 dkg) - 2 bögre
    • kristálycukor (kb. 20 dkg) - 1 bögre
    • szódabikarbóna - 1 evőkanál
    • natúr joghurt - 1 dl
    • vanillincukor - 1 csomag
    • tojás - 2 darab
    • Ráma - 22 dekagramm

    A tetejére

    • durvára vágott dió - 1 marék
    • Dr. Oetker Vanillincukor - 1 csomag
    • porcukor - 12 dekagramm
    • natúr joghurt - 6 evőkanál
    • keserű kakaópor - 4 evőkanál
    • Ráma - 12 dekagramm

    A tepsi kikenéséhez

    • Ráma - 3 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A vizet egy kisebb lábasba öntjük, a Ramát és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, majd a tűzről lehúzzuk.
    2. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor.
    3. Egy kb. 30x25 cm-es tepsit Ramával kikenünk, a tésztát beleöntjük, és nedves késsel elsimítjuk. Ezt a munkát szívesen megcsinálják a gyerekek is.
    4. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 20 percig sütjük.
    5. A tészta tetejére valókat a mogyoró kivételével megmelegítjük. Amikor a cukor felolvad benne, akkor keverjük bele a mogyorót is.
    6. Ezt a masszát egyenletesen a kisült, még meleg tészta tetejére kenjük, és csak akkor szeleteljük fel, amikor ez a bevonat megszilárdul rajta.