Brownies dióval
Hozzávalók
étcsokoládé (én 8 dkg tejcsokoládét és 10 dkg étcsokoládét tettem bele) | 18 dekagramm |
---|---|
Ráma | 8 dekagramm |
tojás | 4 darab |
vanília aroma | 2 teáskanál |
cukor | 35 dekagramm |
rétesliszt | 20 dekagramm |
darabokra vágott dió | 2 marék |
só | 1 csipetnyi |
Desszertek: Brownies dióval a sok Brownie recept közül.
Elkészítés
1
A csokoládét és a Ramát kis lángon, gyakran kevergetve felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. A tojásokat, a vaníliaaromát, a sót és a cukrot jól összekeverjük, kb. 5 perc. Óvatosan belekeverjük a csokis Ramát, majd hozzáadjuk a lisztet is, végül beleforgatjuk a diódarabkákat. Ramával kikent és kilisztezett sütőformába öntjük a masszát. 180 fokos előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Akkor jó, ha a közepe még kissé lágy. Díszíteni lehet csokiöntettel, de magában is finom porcukorral esetleg meghintve. Miután kihűlt, csak akkor szeleteljük.