Feltöltve:

Budapesti almatorta

access_alarm 60
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Az almatöltelékhez

cukor100 gramm
vaníliás pudingpor2 evőkanál
szeletelt mandula80 gramm
mazsola50 gramm
fahéj2 teáskanál
vaníliás cukor1 csomag
alma1.2 kilogramm

A tetején lévő habhoz

darált mandula50 gramm
cukor50 gramm
tojásfehérje1 darab

A tésztához

liszt30 dekagramm
1 csipetnyi
cukor60 gramm
sütőpor2 teáskanál
tejföl2 evőkanál
tojás1 darab
lágy Rama Vajas íz16 dekagramm

Desszertek: Budapesti almatorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A sütőporos lisztet elmorzsolod a vajas ízzel, majd ráütöd a tojást, s hozzáadod tejfölt, a cukrot, a sót. Ez a tészta kicsikét lágy, így alufóliába csomagolva – ha szétvet a szabadidő – tedd a hűtőbe pár órára, vagy a fagyasztóba 15 percre. Így sokkal könnyebb lesz vele dolgozni.

2. lépés

Miután lejárt az idő, oszd egy nagyobb és egy kisebb részre, nyújtsd ki lehetőleg KÖR alakúra a nagyobbat, nyomkodd bele egy gyümölcstortaformába, de úgy, hogy a szélére is jusson ám!
Ezt most 10-15 perc alatt 180 °C-on elősütjük.

3. lépés

Az almákat hámozd meg, a magházat távolítsd el, feltéve ha nem akarsz kellemetlen perceket szerezni annak akinek készül. A cukorral együtt kezdd el párolni, add hozzá a mazsolát is. A pudingport keverd el egy kis vízzel csomómentesre, majd keverd hozzá az almákhoz, amikor már kicsit levet eresztettek. Így most kaptál egy sűrű, diszkréten ám, de érezhetően megbúvó vaníliapuding által összetartott almatölteléket.

4. lépés

Amikor már rotyog a mártás, öntsd hozzá a szeletelt mandulát, s húzd le a tűzről.

5. lépés

Öntsd rá az elősütött tésztára, majd takard le a maradék tésztával, amelyet remélem nem felejtettél el félretenni. Ezt is kb. kör alakúra célszerű kinyújtani, a torta tetejére illeszteni, s a széleket jól összenyomkodni.
A tetejét lekenheted egy kis tojássárgájával is extraként. Süsd ezt a félkész tortácskát 20 percig 175 -200 fokon.

6. lépés

Egy tojásfehérjét verj habbá 5 dkg cukorral, majd szórj bele 5 dkg darált mandulát, s kend a torta tetejére.

7. lépés

A gyönyörű kreálmányt még 10-15 percig süsd légkeverésen kb. 170 °C-on, más sütőben 200 °C-on.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 180"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem