Büfés túrós
Büfés túrós
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Töltelék

    • túró - 50 dekagramm
    • tojás - 4 darab
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • tejföl - 2 dl
    • cukor - 20 dekagramm
    • liszt - 10 dekagramm
    • tej - 0.5 liter
    • cukor - 6 kupica

    Tészta

    • liszt - 25 dekagramm
    • Ráma - 15 dekagramm
    • cukor - 10 dekagramm
    • tojás - 1 darab
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • tejföl - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. A tepsit kikenjük Ramával és félretesszük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a Ramával kikent tepsibe egyenletesen belenyomkodjuk. A túróhoz hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrot, a lisztet, a tejfölt és jól összekeverjük, majd hozzáöntjük a tejet. Nem kell megijedni, nagyon híg lesz, de sütés közben megszilárdul. Ráöntjük a tésztára és előmelegített, 200°C-os sütőben kb. 20 percig sütjük. Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, 6 púpos ek. cukrot teszünk bele, jó kemény habbá verjük. A 20 perc elteltével kivesszük a tésztát és a habot óvatosan a tetejére kenjük, nem baj, ha a túrótöltelék teteje még lágy. Kb. 10 percre visszatesszük a sütőbe és megsütjük a habot is rajta. Ha kész, hagyjuk hűlni, majd a tetejére kakaóport szitálunk.