Bundázott vaníliás fagyigombócok
Desszertek: Bundázott vaníliás fagyigombócok a sok Fagyi , Fagylalt recept közül.
Elkészítés
Tegyünk egymás mellé 8 gombóc Carte d'Or Vaníliás jégrémet egy sütőpapírral kibélelt tepsire, majd helyezzük őket a fagyasztóba körülbelül egy órára.
Készítsük el a bundát. Tegyük a lisztet, a sütőport, az olajat és a vizet egy nagy tálba, majd kézi habverővel keverjük, amíg homogén elegyet nem kapunk.
Melegítsük az olajat a fritőzben 180°C-ra. Vegyük ki a fagylaltgombócokat a mélyhűtőből, majd egyesével mártsuk be őket a lisztes masszába, végül egy lyukacsos kanál segítségével óvatosan helyezzük őket a forró olajba. Egyszerre három gombócot süssünk.
Az elkészült bundázott gombócokat emeljük ki az olajból és konyhai papírtörlő segítségével itassuk le róluk a felesleges olajat.
A még forró gombócokat hintsük meg porcukorral, és azonnal tálaljuk.