Burgonyás kalács
Burgonyás kalács
  • timer80 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 40 dekagramm
  • tojás - 4 darab
  • rétesliszt - 10 dekagramm
  • főtt burgonya - 50 dekagramm
  • só - 1 darab
  • bors - 1 darab
  • fűszersó - 1 darab
  • sajt - 15 dekagramm
  • gépsonka, vagy ízlés szerinti felvágott - 15 dekagramm
  • sütőpor - 0.5 csomag
  • étolaj - 1 darab

Elkészítés:

  1. A burgonyát megfőzzük, majd kihűtjük és összetörjük
  2. A kétfajta lisztet és a sütőport, az ízlés szerinti sót, borsot elkeverjük. Hozzáadunk 3 egész tojást és 1 tojássárgát, majd a burgonyát. Jól eldolgozzuk.
  3. Kétfelé vesszük és kinyújtjuk, mint egy kalácsot.
  4. Megkenjük étolajjal, megszórjuk ízlés szerint fűszersóval (én sült burgonyához való fűszersót használtam). Rátesszük a gépsonka szeleteket és megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Feltekerjük, megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk sajttal és megsütjük.