Burgonyás palacsintatorta
Burgonyás palacsintatorta
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 30 dekagramm
    • tojás - 3 darab
    • sütőpor - 1 teáskanál
    • főtt, áttört burgonya - 10 dekagramm
    • őrölt bors - 1 csipetnyi
    • só - 1 kávéskanál
    • szódavíz - 5 dl
    • étolaj - 5 evőkanál

    A töltelékhez

    • reszelt sajt (kb) - 20 dekagramm
    • tejföl - 350 gramm

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit kiverjük és egyenként kisütjük a palacsintákat. Ha túl sűrű lenne a tésztánk, akkor hígítsuk szódavízzel. A palacsintatésztánk egyébként egy kissé sűrűbb lesz, de így a jó.
    2. A kisült palacsintákat egy olajozott formára rakjuk, egyenként megkenjük tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal. Addig tesszük, amíg a palacsintánk el nem fogy. A legfelső palacsintát is megkenjük tejföllel és meghintjük sajttal. Egy lapkasajtot tehetünk rá még pluszba.
    3. A formát egy nagyobb tepsibe állítjuk és 180 fokon addig sütjük, amíg egy kissé pirosodik a teteje.