Feltöltve:

Burgonyatorta

50
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz10 dekagramm
zsemlemorzsa3 evőkanál
tojás4 darab
finomliszt3 evőkanál
sütőpor1 csomag
rum2 evőkanál
porcukor10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
keserű kakaópor4 dekagramm
áttört főtt burgonya25 dekagramm
ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk

Desszertek: Burgonyatorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 percig tart. Először a burgonyát, majd a liszttel és a zsemlemorzsával összekevert sütőport adjuk hozzá.

2

A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk, majd a masszát egy Ramával kikent, belisztezett, 24 cm átmérőjű, vagy hasonlóan nagy, szív alakú tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 30 percen át sütjük, majd hűlni hagyjuk.

3

A krémhez a Ramát először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A burgonyával, a kakaóporral, a rummal és a vaníliás cukorral összedolgozzuk.

4

A kihűlt tésztát félbevágjuk, a krémmel megtöltjük, és kívül-belül körben is kenjük vele. Néhány órára behűtjük, hogy egy kissé összeérjen.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem