Búzadara szuflé eperszósszal
Búzadara szuflé eperszósszal
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tej - 2.5 dl
  • cukor - 10 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 darab
  • búzadara - 8 dekagramm
  • vaníliás joghurt - 1 pohár
  • őrölt fahéj - 1 csipetnyi
  • egész tojás - 2 darab
  • tojásfehérje - 2 darab
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • citromlé - 2 evőkanál
  • Ráma - 1 adag
  • eper - 30 púpos evőkanál
  • eperszörp - 5 evőkanál

Elkészítés:

  1. A tejet felforraljuk, a vaníliás cukrot, búzadarát, cukrot és a fahéjat összefőzzük. Állandó keverés mellett darakását főzünk belőle. A tüzet elzárva beleütjük a tojást és a joghurttal simára keverjük, citrom reszelt héjával és a levével ízesítjük. Ha már kihűlt, a keményre felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük. Alaposan kimargarinozott, kristálycukorral megszórt 4-6 db formába kanalazzuk, attól függően, hogy mekkorák a formák. Előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük, kb. 25 percre. A tetejét porcukorral meghintjük, és eperszósszal kínáljuk. Az eperszószhoz az epret alaposan megmossuk, egy magas falú tálban botmixerrel simára turmixoljuk. Hozzáadjuk a szörpöt, jól elkeverjük, majd átszűrjük az egészet és jól lehűtjük tálalás előtt.