Feltöltve:

Caruso torta

55
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz14 dekagramm
tojás6 darab
finomliszt18 dekagramm
kristálycukor28 dekagramm
étcsokoládé20 dekagramm
őrölt mogyoró9 dekagramm
citrom reszelt héja és leve1 darab

Desszertek: Caruso torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát a cukorral, elektromos habverővel pár perc alatt habosra keverjük. A citrom reszelt héját és kifacsart levét hozzáadjuk. Pár percig tovább keverjük, közben a tojások sárgáját egyesével hozzáadjuk.

2

A mogyorót a liszttel összeforgatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a cukros tojássárgához adjuk. A mogyorós liszt egyharmadát rászitáljuk és könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék hozzávalókat ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.

3

Egy 24-26 centi átmérőjű tortaformát Ramával kikenünk, belisztezünk és a tészta felét belesimítjuk. A csokoládét ráreszeljük, majd a maradék tésztával egyenletesen befedjük.

4

Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percig sütjük. Tálaláskor a tetejét porcukorral és reszelt csokoládéval díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

200"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

80"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 5
Megnézem