Caruso torta
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 14 dekagramm |
---|---|
tojás | 6 darab |
finomliszt | 18 dekagramm |
kristálycukor | 28 dekagramm |
étcsokoládé | 20 dekagramm |
őrölt mogyoró | 9 dekagramm |
citrom reszelt héja és leve | 1 darab |
Desszertek: Caruso torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát a cukorral, elektromos habverővel pár perc alatt habosra keverjük. A citrom reszelt héját és kifacsart levét hozzáadjuk. Pár percig tovább keverjük, közben a tojások sárgáját egyesével hozzáadjuk.
A mogyorót a liszttel összeforgatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a cukros tojássárgához adjuk. A mogyorós liszt egyharmadát rászitáljuk és könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék hozzávalókat ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.
Egy 24-26 centi átmérőjű tortaformát Ramával kikenünk, belisztezünk és a tészta felét belesimítjuk. A csokoládét ráreszeljük, majd a maradék tésztával egyenletesen befedjük.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percig sütjük. Tálaláskor a tetejét porcukorral és reszelt csokoládéval díszítjük.