Feltöltve:

Caruso torta

90
Könnyű
1 fő
favorite_border 2

Hozzávalók

Rama Vajas Íz14 dekagramm
kristálycukor28 dekagramm
citrom kifacsart leve és reszelt héja0.5 darab
tojás6 darab
őrölt mogyoró9 dekagramm
finomliszt18 dekagramm
étcsokoládé20 dekagramm

A forma kikenéséhez

Rama Vajas Íz1 darab
finomliszt1 darab

Desszertek: Caruso torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A puha, szoba-hőmérsékletű Rama Vajast a cukorral, elektromos habverővel pár perc alatt habosra keverjük. A citrom reszelt héját és kifacsart levét hozzáadjuk. Pár percig tovább keverjük, közben a tojások sárgáját egyesével hozzáadjuk. A mogyorót a liszttel összeforgatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a cukros tojássárgához adjuk. A mogyorós liszt egyharmadát rászitáljuk és könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék hozzávalókat ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. Egy 24-26 centi átmérőjű tortaformát Rama Vajassal kikenünk, belisztezünk és a tészta felét belesimítjuk. A csokoládét ráreszeljük, majd a maradék tésztával egyenletesen befedjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percig sütjük. Tálaláskor a tetejét porcukorral és reszelt csokoládéval díszítjük.


Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem