Caruso torta
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 14 dekagramm | |
---|---|---|
kristálycukor | 28 dekagramm | |
citrom kifacsart leve és reszelt héja | 0.5 darab | |
tojás | 6 darab | |
őrölt mogyoró | 9 dekagramm | |
finomliszt | 18 dekagramm | |
étcsokoládé | 20 dekagramm |
A forma kikenéséhez
Rama Vajas Íz | 1 darab | |
---|---|---|
finomliszt | 1 darab |
Desszertek: Caruso torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A puha, szoba-hőmérsékletű Rama Vajast a cukorral, elektromos habverővel pár perc alatt habosra keverjük. A citrom reszelt héját és kifacsart levét hozzáadjuk. Pár percig tovább keverjük, közben a tojások sárgáját egyesével hozzáadjuk. A mogyorót a liszttel összeforgatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a cukros tojássárgához adjuk. A mogyorós liszt egyharmadát rászitáljuk és könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék hozzávalókat ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. Egy 24-26 centi átmérőjű tortaformát Rama Vajassal kikenünk, belisztezünk és a tészta felét belesimítjuk. A csokoládét ráreszeljük, majd a maradék tésztával egyenletesen befedjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percig sütjük. Tálaláskor a tetejét porcukorral és reszelt csokoládéval díszítjük.