Charlotte tortácskák
Charlotte tortácskák
  • timer20 perc
  • moodNehéz
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Carte d'Or Vanília jégkrém - 4 gombóc
  • kristálycukor - 50 gramm
  • víz - 100 milliliter
  • babapiskóta - 16 darab
  • csokiforgács - 10 gramm

Elkészítés:

  1. Öntsük fel a cukrot a vízzel egy kisebb lábosban, majd lassú melegítés mellett hagyjuk folyamatosan feloldódni. Végül forraljuk fel a keveréket, majd azonnal húzzuk le a főzőlapról és hagyjuk kihűlni.
  2. Margarinnal vagy olajjal alaposan kenjünk ki 4 darab 8 átmérőjű mini tortagyűrűt, majd helyezzük őket egy tepsire.
  3. Vágjuk félbe a babapiskótákat, majd egy gyors mozdulattal mártsuk be őket lehűlt szirupba. Rendezzük el őket kör alakban a formák belső oldalán.
  4. Helyezzünk minden Charlotte-formába egy gombóc Carte d'Or Vanília jégkrémet, majd egy kanál segítségével simítsuk a fagylaltot a forma aljára.
  5. Szórjuk meg a Charlotte tortákat csokiforgáccsal, majd óvatosan emeljük le róluk a tortagyűrűt.
  6. A kis Charlotte tortákat díszítésként szórjuk meg porcukorral, majd azonnal tálaljuk.