Chilis-narancsos csokoládétorta
Hozzávalók
cukor | 12 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 18 dekagramm | |
Ráma | 12 dekagramm | |
tojássárgája | 5 darab | |
narancs apróra vágott héja | 1 darab | |
tejszín | 4 dl | |
75%-os étcsokoládé | 125 gramm | |
chilipaprika | 1 darab |
Desszertek: Chilis-narancsos csokoládétorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A tészta összetevőit linzertésztává gyúrjuk és készre sütjük, majd kihűtjük. A narancs héját zöldségpucolóval levágjuk, apróra kockázzuk. Ugyanígy feldaraboljuk a chilit is, magjait eltávolítjuk. A tejszínt egy lábasban összekeverjük a tojások sárgájával és a 6 dkg cukorral. Folyamatosan kevergetve melegítjük, amíg sűrűsödni nem kezd. Ekkor hozzákeverjük a feldarabolt étcsokoládét és addig kevergetjük amíg teljesen el nem olvad. A masszát a tésztára öntjük és hűtőben megdermesztjük.