Chilis-narancsos csokoládétorta
Chilis-narancsos csokoládétorta
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 12 dekagramm
  • liszt - 18 dekagramm
  • Ráma - 12 dekagramm
  • tojássárgája - 5 darab
  • narancs apróra vágott héja - 1 darab
  • tejszín - 4 dl
  • 75%-os étcsokoládé - 125 gramm
  • chilipaprika - 1 darab

Elkészítés:

  1. A tészta összetevőit linzertésztává gyúrjuk és készre sütjük, majd kihűtjük. A narancs héját zöldségpucolóval levágjuk, apróra kockázzuk. Ugyanígy feldaraboljuk a chilit is, magjait eltávolítjuk. A tejszínt egy lábasban összekeverjük a tojások sárgájával és a 6 dkg cukorral. Folyamatosan kevergetve melegítjük, amíg sűrűsödni nem kezd. Ekkor hozzákeverjük a feldarabolt étcsokoládét és addig kevergetjük amíg teljesen el nem olvad. A masszát a tésztára öntjük és hűtőben megdermesztjük.