Címeres torta
Hozzávalók
Tészta
közepes méretű tojás (3x6 db) | 18 darab |
---|---|
átszitált liszt (3x130 g) | 390 gramm |
kristálycukor (3x130 g) | 390 gramm |
sütőpor | 3 csomag |
vaníliás cukor | 3 csomag |
só | 1 csipetnyi |
krem
növényi tejszínhab | 4 dl |
---|---|
vaníliás pudingpor | 1 csomag |
tej | 0.5 liter |
kristálycukor | 1 kevés |
meggybefőtt | 1 üvegcse |
Díszítés
növényi tejszínhab | 3 dl |
---|---|
cukor | 1 kevés |
habfixáló | 1 csomag |
piros, zöld, barna ételfesték | 1 kevés |
tortabevonó | 100 gramm |
Desszertek: Címeres torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1. lépés
Tészta elkészítése: a 6 db tojást kettéválasztjuk, majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk a 130 g cukrot. Tovább keverjük vigyázva, hogy a hab ne törjön. Ezután a tojások sárgáját apránként hozzákeverjük. Észrevehetően a hab krémesedni fog.
2. lépés
Ha ez előzőekkel elkészültünk, akkor a 130 g lisztbe belekeverünk 1 csomag sütőport és ezt apránként a masszába keverjük úgy, hogy a hab ne törjön és minél több levegő kerüljön a tésztába. Inkább emelő mozdulattal végezzük és alaposan homogénné keverjük el.
3. lépés
A következő lépés ha a tésztával elkészültünk, hogy egy sütőpapírral bélelt kb. 35x40 cm-s tepsibe öntjük és 180 °C-o 30 perc alatt megsütjük a piskótát. Tűpróbát végezzünk. Ezt a folyamatot háromszor végezzük el, a torta 3 piskótából fog állni.
4. lépés
A krém elkészítése: az 1 csomag vaníliás pudingport a csomag hátulján található elkészítési módon elkészítjük, majd hagyjuk kihűlni folyamatos kevergetés mellett, ezzel elkerülve a puding bőrösödését.
5. lépés
Amíg a puding hűl, addig felverjük a 4 dl tejszínt. Egy keverőtálba öntjük és mixerrel kemény habbá verjük, ízlés szerinti cukorral. Ha elkészült, akkor a kihűlt pudingot a tejszínhabhoz lapátoljuk és ismét óvatos mozdulatokkal összekeverjük,vigyázva arra,hogy a hab ne törjön össze. A krémet homogénné, egyneművé keverjük össze.
6. lépés
Ha a krém elkészült, akkor elővehetjük a piskótákat. A piskóta tetejére rákanalazunk annyi krémet, hogy a másik rétegre is ugyanannyi maradjon. Ha ez megtörtént, akkor magozott meggyet teszünk a krém tetejére és rákerülhet az újabb piskóta. A harmadik piskóta tetejére és oldalára annyi krém kerüljön, hogy a piskóta ne száradjon ki. Tegyük hűtőbe a díszítés előtt.
7. lépés
Díszítés: itt fog igazán kialakulni, hogy milyen lesz a torta. A torta díszítést azzal kezdjük, hogy a tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, majd egy nyomózsákba, vagy egy saját készítésű papírtölcsérbe töltjük és a torta körvonalait a csokoládéval megrajzoljuk. Ha ezzel kész vagyunk, hagyjuk megdermedni a csokit, majd jöhet a torta oldalának díszítése.
8. lépés
A torta oldalát és a tetejét is tejszínhabbal díszítjük. Szükségünk van egy csillagcsőrös nyomózsákra, mellyel apró csillagokat nyomunk a tortára. Függőleges vonalakban nyomjuk a csillagokat és így díszítjük a torta oldalát is. A legalsó részre, ahova már a csillagok nem jutottak el, készítsünk kagylókat tejszínből.
9. lépés
A következő lépés a torta tetejének díszítése. Négy színre van szükségünk: piros, fehér, zöld és barna, vagy fekete. Kis tálakban kikeverjük ezeket a színeket a tejszínhabbal, majd nyomózsákba töltjük és a képen látható módon díszítjük. Ha elkészültünk fogyasztás előtt 12 órára hűtőbe rakjuk.
10. lépés
Kellemes időtöltést és Jó étvágyat kívánok hozzá.