Citrom szelet
Hozzávalók
A tetejére
porcukor, esetleg csoki | 1 kevés |
---|
A tésztához
liszt | 30 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 1 darab | |
zsír | 5 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
cukor | 3 evőkanál | |
szalakáli | 0.5 dekagramm |
A krémhez
tej | 5 dl | |
---|---|---|
liszt | 4 evőkanál | |
cukor | 4 evőkanál | |
porcukor | 12 dekagramm | |
Rama margarin | 12 dekagramm | |
citrom | 1 darab | |
tej | 0.5 liter | |
vanília puding | 1 csomag |
Desszertek: Citrom szelet a sok
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, és tepsi hátulján, 3 lapot sütünk belőle.
2
A krémhez a tejben elkeverjük a lisztet a cukorral, és lassú tűzön, sűrű péppé főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt péphez keverjük. A citrom levével és héjával ízesítjük. A fél liter tejjel felfőzzük a vanília pudingot és ha kihűlt, összekeverjük mindkettőt.
3
A lapokat megtöltjük. Csokival leöntjük vagy porcukorral megszórjuk. Másnap szeleteljük.