Citromázas torta
Citromázas torta
  • timer200 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 5 darab
    • cukor - 20 dekagramm
    • liszt - 20 dekagramm
    • Ráma - 10 dekagramm
    • mazsola - 10 dekagramm
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • citrom leve - 1 darab
    • porcukor - 30 dekagramm

    A krémhez

    • porcukor - 20 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • tej - 3 dl
    • finomliszt - 5 csapott evőkanál
    • vaníliás cukor - 3 csomag
    • citromlé - 1 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját, beleforgatjuk a mazsolát és a citromhéját, majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet is. Kerek tortaformába öntjük és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
    2. A krémhez a tejben simára keverjük a lisztet és a vaníliás cukrot. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg elválik az edény falától, majd kihűtjük. A Ramát a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt besamellel összekeverjük, citromlével ízesítjük. A tortalapot három részre vágjuk és megtöltjük krémmel.
    3. A porcukrot a citromlével és 2-3 ek. vízzel addig keverjük, amíg a cukor elolvad és a kihűlt tortát ezzel bevonjuk.