Citromkocka
Hozzávalók
Tészta
narancs reszelt héja és leve | 1 darab |
---|---|
tojás | 5 darab |
cukor | 20 dekagramm |
Ráma | 10 dekagramm |
liszt | 20 dekagramm |
sütőpor | 1 csomag |
Locsolás
citrom leve | 1 darab |
---|---|
narancs leve | 2 darab |
porcukor | 2.5 evőkanál |
krem
citrom leve és reszelt héja | 2 darab |
---|---|
tejszín | 5 dl |
natúr joghurt | 3 dl |
porcukor | 7 evőkanál |
zselatinfix | 1 csomag |
Desszertek: Citromkocka a sok
Elkészítés
1
A tojások sárgáját krémesre keverjük a cukorral, a Ramával, majd a narancs levével és héjával. Beledolgozzuk a sütőporos lisztet és beleforgatjuk a fehérjék felvert habját. 180 fokon 30-35 percig sütjük, majd kihűtjük.
2
Keresztben félbevágjuk és mindkét lap tetejét meglocsoljuk az összekevert citrom-, narancslé és porcukor keverékével.
3
A joghurtot kikeverjük a citrom héjával és levével, a porcukorral, majd beleforgatjuk a keményre felvert tejszínhabot és a zselatinfixet.
4
A tészta aljára rakjuk a krém felét, befedjük a másik lappal és rákenjük a maradék krémet.