Feltöltve:

Citromkrémes, kakaós sütemény

40
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Kakaós piskóta

liszt16 dekagramm
kakaópor2 dekagramm
sütőpor1 csomag
1 csipetnyi
tojás6 darab
kristálycukor18 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
hideg víz4 evőkanál

krem

Ráma20 dekagramm
kristálycukor15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
habtejszín, vagy tej3 dl
vaníliás cukor3 csomag
citrom reszelt héja és leve1 darab

Csokimáz

tortabevonó étcsokoládé10 dekagramm
Ráma5 dekagramm

Desszertek: Citromkrémes, kakaós sütemény a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

Piskóta: a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a vizet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzákeverjük nagyon óvatosan a sárgához. A szárazanyagokat rászitáljuk és óvatosan összekeverjük. Kibélelünk egy kb. 20x30 cm-es tepsit sütőpapírral és beleöntjük a piskótamasszát. Előmelegített sütőben kb. 200 °C-on 20 percig sütjük, tűpróbát végezzünk. Krém: a pudingot sűrűre főzzük a tejszínnel, vagy a tejjel és hagyjuk hűlni. A Ramát habosra keverjük a cukorral. Ha a krém már langyos, akkor belekeverjük a habosra kevert Ramát, hozzáadjuk a vaníliás cukrokat, a citrom reszelt héját és a levét. Csokimáz: a Ramát felmelegítjük, levesszük a tűzről és a csokit belekeverjük. Ha elolvadt a csoki, akkor ráöntjük a piskóta tetejére. A piskótát 3 lapra vágjuk és a krémmel megtöltjük a lapokat, majd a tetejére csokimázat öntünk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem