Citromkrémes, kakaós sütemény
Citromkrémes, kakaós sütemény
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Kakaós piskóta

    • liszt - 16 dekagramm
    • kakaópor - 2 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag
    • só - 1 csipetnyi
    • tojás - 6 darab
    • kristálycukor - 18 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • hideg víz - 4 evőkanál

    krem

    • Ráma - 20 dekagramm
    • kristálycukor - 15 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • habtejszín, vagy tej - 3 dl
    • vaníliás cukor - 3 csomag
    • citrom reszelt héja és leve - 1 darab

    Csokimáz

    • tortabevonó étcsokoládé - 10 dekagramm
    • Ráma - 5 dekagramm

    Elkészítés:

    1. Piskóta: a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a vizet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzákeverjük nagyon óvatosan a sárgához. A szárazanyagokat rászitáljuk és óvatosan összekeverjük. Kibélelünk egy kb. 20x30 cm-es tepsit sütőpapírral és beleöntjük a piskótamasszát. Előmelegített sütőben kb. 200 °C-on 20 percig sütjük, tűpróbát végezzünk. Krém: a pudingot sűrűre főzzük a tejszínnel, vagy a tejjel és hagyjuk hűlni. A Ramát habosra keverjük a cukorral. Ha a krém már langyos, akkor belekeverjük a habosra kevert Ramát, hozzáadjuk a vaníliás cukrokat, a citrom reszelt héját és a levét. Csokimáz: a Ramát felmelegítjük, levesszük a tűzről és a csokit belekeverjük. Ha elolvadt a csoki, akkor ráöntjük a piskóta tetejére. A piskótát 3 lapra vágjuk és a krémmel megtöltjük a lapokat, majd a tetejére csokimázat öntünk.