Citromkrémes piskóta
Hozzávalók
Piskóta
cukor | 7 evőkanál | |
---|---|---|
liszt | 7 evőkanál | |
víz | 7 evőkanál | |
tojás | 7 darab | |
vaníliás cukor | 1 darab | |
sütőpor | 1 darab |
krem
tojássárgája | 2 darab | |
---|---|---|
citrom leve | 2 darab | |
tej | 3 dl | |
vanília ízű pudingpor | 1 csomag | |
liszt | 1 evőkanál | |
cukor | 10 dekagramm | |
porcukor | 15 dekagramm | |
Ráma | 15 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
Desszertek: Citromkrémes piskóta a sok Piskóta recept közül.
Elkészítés
1
Megsütjük a piskótát. A cukrot, a tojások sárgáit, a vaníliát, valamint a vizet habosra keverjük és hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd a keményre felvert tojáshabot.
2
Krém: 1 kanál lisztet a pudingporral, 10 dkg cukorral, a tojások sárgáival és a tejjel sűrű krémmé főzünk. Belenyomjuk a citromok levét és a vaníliás cukrot is.
3
A Ramát habosra keverjük a maradék cukorral, majd a kihűlt krémmel alaposan összedolgozzuk. A kihűlt piskótára kenjük, majd díszítjük színes tortadarával.