Citromkrémes piskóta
35
Könnyű
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
Tészta
cukor | 7 evőkanál | |
---|---|---|
tojás | 7 darab | |
liszt | 7 evőkanál | |
sütőpor | 1 darab | |
vaníliás cukor | 1 darab | |
víz | 7 evőkanál |
krem
vaníliás cukor | 1 darab | |
---|---|---|
liszt | 1 evőkanál | |
cukor | 10 dekagramm | |
tej | 3 dl | |
tojássárgája | 2 darab | |
citrom leve | 2 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
Ráma | 15 dekagramm | |
porcukor | 15 dekagramm |
Desszertek: Citromkrémes piskóta a sok Piskóta recept közül.
Elkészítés
1
Megsütjük a piskótát. A cukrot, a tojások sárgáit, a vaníliát, majd a vizet habosra keverjük és hozzáadjuk a sütőporos lisztet, valamint a keményre felvert tojáshabot.
2
Krém: 1 kanál lisztet a pudingporral, 10 dkg cukorral, a tojások sárgáival és a tejjel sűrű krémmé főzünk. Belenyomjuk a citromok levét és a vaníliás cukrot is.
3
A Ramát habosra keverjük a maradék cukorral, majd a kihűlt krémmel alaposan összedolgozzuk. A kihűlt piskótára kenjük, majd díszítsük színes tortadarával.