Citromkrémes piskótatekercs vegyes gyümölccsel
Hozzávalók
A krémhez
zselatin | 10 gramm |
---|---|
tejszín | 2.5 dl |
étkezési keményítő | 1 dekagramm |
tojássárgája | 4 darab |
tej | 1.2 dl |
porcukor | 8 dekagramm |
citrom | 1 púpos evőkanál |
vegyes gyümölcs | 30 dekagramm |
A tekercs bevonásához
olaj | 2 evőkanál |
---|---|
csokoládé | 10 dekagramm |
A tésztához
finomliszt | 8 dekagramm |
---|---|
mandulapehely | 8 dekagramm |
citromlé | 1 kávéskanál |
tojásfehérje | 4 darab |
cukor | 10 dekagramm |
tojássárgája | 8 darab |
étkezési keményítő | 2 dekagramm |
Desszertek: Citromkrémes piskótatekercs vegyes gyümölccsel a sok Piskótatekercs recept közül.
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból piskótát keverünk a mandulapehely kivételével. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszát beleöntjük, elsimítjuk, mandulapehellyel megszórjuk és megsütjük.
A megsült tésztát porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, a papírt lehúzzuk róla, nedves konyharuhával letakarjuk és hagyjuk kihűlni, mert különben a tészta gyorsan kiszárad és törékeny lesz.
Ezután a tölteléket a piskótalapra kenjük, megszórjuk gyümölccsel és szorosan feltekerjük.
Krém készítése: a zselatint fél dl vízben elkeverjük és hagyjuk puhulni. A citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, majd a porcukorral, tojássárgákkal, keményítővel és a tejjel sűrűre főzzük. A felfőzött krémből 3 evőkanálnyit a zselatinba keverünk, feloldjuk, majd az egészet összekeverjük és kihűtjük.
A tejszínt felverjük keményre és a kihűlt krémbe óvatosan belekeverjük.
A tekercset csokimázzal bevonhatjuk, de porcukorral is mutatós, mivel a mandulaforgács magában is dekoratív.