Citrommázas répatorta
Hozzávalók
Tészta
finomliszt | 1.25 bögre |
---|---|
sütőpor | 2 teáskanál |
szódabikarbóna | 1 teáskanál |
cukor | 1 bögre |
étolaj | 2 evőkanál |
egész tojás | 3 darab |
reszelt répa | 2 bögre |
citrom vagy narancs reszelt héja | 1 darab |
durvára vágott dió | 1 adag |
Citrommáz
citrom kifacsart leve | 1 darab |
---|---|
porcukor | 1 darab |
Desszertek: Citrommázas répatorta a sok répatorta recept közül.
Elkészítés
1
Egy tálba teszünk minden hozzávalót és összekeverjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
2
A citrom kifacsart levét egy edénybe öntjük és annyi porcukrot teszünk bele amennyit felvesz. Ezt jól kikeverjük, majd a kihűlt torta tetejére csurgatjuk és hagyjuk megdermedni.