Citrommázas répatorta
Citrommázas répatorta
  • timer65 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • finomliszt - 1.25 bögre
    • sütőpor - 2 teáskanál
    • szódabikarbóna - 1 teáskanál
    • cukor - 1 bögre
    • étolaj - 2 evőkanál
    • egész tojás - 3 darab
    • reszelt répa - 2 bögre
    • citrom vagy narancs reszelt héja - 1 darab
    • durvára vágott dió - 1 adag

    Citrommáz

    • citrom kifacsart leve - 1 darab
    • porcukor - 1 darab

    Elkészítés:

    1. Egy tálba teszünk minden hozzávalót és összekeverjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
    2. A citrom kifacsart levét egy edénybe öntjük és annyi porcukrot teszünk bele amennyit felvesz. Ezt jól kikeverjük, majd a kihűlt torta tetejére csurgatjuk és hagyjuk megdermedni.