Feltöltve:

Citromos-áfonyás muffin

30
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

citrom1 darab
liszt250 gramm
sütőpor0.5 teáskanál
1 csipetnyi
szódabikarbóna1 teáskanál
porcukor150 gramm
étolaj90 milliliter
citromos joghurt150 gramm
tojás (közepes méretű)2 darab
friss áfonya (meggyel is jó!)150 gramm
porcukor75 gramm
12 lyukú muffinsütő1 darab
sütőforma1 darab

Desszertek: Citromos-áfonyás muffin a sok Muffin recept közül.

Elkészítés

1

A sütőformákat tedd bele a muffin sütő mélyedéseibe. A sütőt melegítsd be 190°C-ra. Reszeld a citrom héját egy kistányérra.

2

A sütőporral vegyített lisztet és a szódabikarbónát szitáld egy tálba, majd keverd hozzá a porcukrot és a csipetnyi sót. A keverék közepébe kanállal fúrj lyukat.

3

Az olajat mérd ki egy kancsóba, majd add hozzá a joghurtot és a citromhéjat. A citromot vágd ketté, az egyik felét facsard ki és a citromlevet öntsd az olajos masszához.

4

A tojásokat üsd fel és egy kis tálban villával verd fel, majd töltsd az olajos masszához. Dolgozd jól össze.

5

Az olajos masszát csorgasd a lisztes tálba vájt lyukba. Keverd lazán össze, majd az áfonyát is add hozzá és finoman forgasd bele.

6

A masszát kanalazd a sütőformákba úgy, hogy majdnem tele legyenek. Süsd 15-18 perc alatt aranysárgára.

7

A muffinokat hagyd a muffin sütőben öt percig, majd tedd rácsra hűlni. Hintsd meg őket porcukorral, vagy rakhatsz rá citrommázat is.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem