Citromos-áfonyás muffin
Citromos-áfonyás muffin
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • citrom - 1 darab
  • liszt - 250 gramm
  • sütőpor - 0.5 teáskanál
  • só - 1 csipetnyi
  • szódabikarbóna - 1 teáskanál
  • porcukor - 150 gramm
  • étolaj - 90 milliliter
  • citromos joghurt - 150 gramm
  • tojás (közepes méretű) - 2 darab
  • friss áfonya (meggyel is jó!) - 150 gramm
  • porcukor - 75 gramm
  • 12 lyukú muffinsütő - 1 darab
  • sütőforma - 1 darab

Elkészítés:

  1. A sütőformákat tedd bele a muffin sütő mélyedéseibe. A sütőt melegítsd be 190°C-ra. Reszeld a citrom héját egy kistányérra.
  2. A sütőporral vegyített lisztet és a szódabikarbónát szitáld egy tálba, majd keverd hozzá a porcukrot és a csipetnyi sót. A keverék közepébe kanállal fúrj lyukat.
  3. Az olajat mérd ki egy kancsóba, majd add hozzá a joghurtot és a citromhéjat. A citromot vágd ketté, az egyik felét facsard ki és a citromlevet öntsd az olajos masszához.
  4. A tojásokat üsd fel és egy kis tálban villával verd fel, majd töltsd az olajos masszához. Dolgozd jól össze.
  5. Az olajos masszát csorgasd a lisztes tálba vájt lyukba. Keverd lazán össze, majd az áfonyát is add hozzá és finoman forgasd bele.
  6. A masszát kanalazd a sütőformákba úgy, hogy majdnem tele legyenek. Süsd 15-18 perc alatt aranysárgára.
  7. A muffinokat hagyd a muffin sütőben öt percig, majd tedd rácsra hűlni. Hintsd meg őket porcukorral, vagy rakhatsz rá citrommázat is.