A sütőformákat tedd bele a muffin sütő mélyedéseibe. A sütőt melegítsd be 190°C-ra. Reszeld a citrom héját egy kistányérra.
A sütőporral vegyített lisztet és a szódabikarbónát szitáld egy tálba, majd keverd hozzá a porcukrot és a csipetnyi sót. A keverék közepébe kanállal fúrj lyukat.
Az olajat mérd ki egy kancsóba, majd add hozzá a joghurtot és a citromhéjat. A citromot vágd ketté, az egyik felét facsard ki és a citromlevet öntsd az olajos masszához.
A tojásokat üsd fel és egy kis tálban villával verd fel, majd töltsd az olajos masszához. Dolgozd jól össze.
Az olajos masszát csorgasd a lisztes tálba vájt lyukba. Keverd lazán össze, majd az áfonyát is add hozzá és finoman forgasd bele.
A masszát kanalazd a sütőformákba úgy, hogy majdnem tele legyenek. Süsd 15-18 perc alatt aranysárgára.
A muffinokat hagyd a muffin sütőben öt percig, majd tedd rácsra hűlni. Hintsd meg őket porcukorral, vagy rakhatsz rá citrommázat is.