Citromos-kakaós őzgerinc
Hozzávalók
tojásfehérje | 4 darab |
---|---|
cukor | 14 dekagramm |
citrom reszelt héja és leve | 1 darab |
liszt | 6 dekagramm |
kakaópor | 2 evőkanál |
olvasztott Rama | 3 dekagramm |
sütőpor | 2 kávéskanál |
Desszertek: Citromos-kakaós őzgerinc a sok Őzgerinc recept közül.
Elkészítés
1
A tojásfehérjéket felverem a cukorral jó keményre. Két részre osztom, az egyikbe belekeverek 4 dkg lisztet, amibe egy kávéskanál sütőport kevertem, meg egy citrom reszelt héját, valamint az olvasztott Rama felét. A hab másik felébe a liszt-kakaó-sütőpor keveréket és a Rama másik felét keverem óvatosan, hogy a hab a legkevésbé törjön össze. Egy nagyobb őzgerincformát, vagy két kicsit sütőpapírral kibélelek, és a két réteget egymásra öntöm. (Hagyhatjuk így is, de egy kanál nyelével márványosra is keverhetjük). Alacsony hőfokon, kb. 160 °C-os sütőben megsütöm. Csokival bevonom.