Feltöltve:

Citromos kakaós őzgerinc

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

olvasztott vaj vagy sütőmargarin3 dekagramm
kakaópor2 evőkanál
liszt6 dekagramm
citrom reszelt héja és leve1 darab
tojásfehérje4 darab
sütőpor2 kávéskanál

Desszertek: Citromos kakaós őzgerinc a sok Őzgerinc recept közül.

Elkészítés

1

A tojásfehérjéket felverem a cukorral jó keményre. Két részre osztom, az egyikbe belekeverek 4 dkg lisztet, amibe egy kávéskanál sütőport kevertem, meg egy citrom reszelt héját, valamint az olvasztott margarin felét. A hab másik felébe a liszt - kakaó - sütőpor keveréket, és a margarin másik felét keverem óvatosan, hogy a hab a legkevésbé törjön össze. Egy nagyobb őzgerincformát, vagy két kicsit sütőpapírral kibélelek, és a két réteget egymásra öntöm. Hagyhatjuk így is, de egy kanál nyelével márványosra is keverhetjük. Alacsony hőfokon, kb. 160 °C-os sütőben megsütöm. Csokival bevonom. Kicsit száraz, de nagyon sokáig elálló sütemény, és ez a két íz, a citrom és a csoki együtt nagyon érdekes kombináció.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem