Citromos keksz (gluténmentes)
Hozzávalók
Ráma | 15 dekagramm |
---|---|
kukoricaliszt | 25 dekagramm |
porcukor | 6 dekagramm |
tojás | 1 darab |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál |
citrom reszelt héja és leve | 1 darab |
tej | 1 kevés |
Desszertek: Citromos keksz (gluténmentes) a sok Keksz recept közül.
Elkészítés
1
A Ramát elmorzsoljuk a kukoricaliszttel, hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összedolgozzuk. Ha szükséges egy kevés tejet adunk hozzá. Jól meglisztezett (kukoricaliszt) gyúrótáblán 4-5 mm vastagra kinyújtjuk és kb. 4 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle.
2
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és előmelegített sütőben szép világosra sütjük. Ha megsült, két-két kekszet olvasztott csokoládéval, vagy lekvárral összeragasztunk.