Feltöltve:

Citromos-málnás cupcake

access_alarm 60
cake Könnyű
person_outline 10 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

a tésztához (24 darab muffin)

Rama Vajas Íz30 dekagramm
porcukor26 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
vaníliarúd kikapart belseje1 darab
tojás4 darab
finomliszt30 dekagramm
sütőpor1 csomag
tej1 dl
citrom leve2 darab
friss vagy fagyasztott málna20 dekagramm

A díszítéshez

tojásfehérje3 darab
cukor15 dekagramm

Sütéshez

Sütési idő 20 perc
Sütési hőmérséklet 200 °
Edény, sütő formája Muffin sütőforma

Elkészítés

1. lépés

A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük, és egy muffinformába tesszük a papírkapszlikat. Robotgéppel habosra keverjük a Rama Vajas Ízt, a porcukrot, a citrom héját és a vanília kikapart magját.

2. lépés

Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, amikor kész, beleszórjuk a átszitált sütőporos lisztet, beleöntjük a tejet és a citrom levét.

3. lépés

Amikor szép krémes, egy habzsákkal félig töltjük a kapszlikat, majd 2-3 szem málnát teszünk bele, és töltünk rá még egy kis masszát, hogy kb. háromnegyedig legyen. Kb. 20 perc alatt készre sütjük.

4. lépés

Egy fém keverőtálba tesszük a fehérjéket, és gőz felett felolvasztjuk benne a cukrot.

5. lépés

Amikor már felolvadt levesszük, és nagy fokozaton habosítani kezdjük. Addig kell habosítani, míg ki nem hűl, és szép csúcsos nem lesz a tojáshab.

6. lépés

A kész süteményekre díszítőcső és habzsák segítségével csúcsokat nyomunk, majd karamellizálópisztollyal kicsit megpirítjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek