Citromos-málnás cupcake
Citromos-málnás cupcake
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person10 fő

Hozzávalók:

    a tésztához (24 darab muffin)

    • Rama Vajas Íz - 30 dekagramm
    • porcukor - 26 dekagramm
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • vaníliarúd kikapart belseje - 1 darab
    • tojás - 4 darab
    • finomliszt - 30 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag
    • tej - 1 dl
    • citrom leve - 2 darab
    • friss vagy fagyasztott málna - 20 dekagramm

    A díszítéshez

    • tojásfehérje - 3 darab
    • cukor - 15 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük, és egy muffinformába tesszük a papírkapszlikat. Robotgéppel habosra keverjük a Rama Vajas Ízt, a porcukrot, a citrom héját és a vanília kikapart magját.
    2. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, amikor kész, beleszórjuk a átszitált sütőporos lisztet, beleöntjük a tejet és a citrom levét.
    3. Amikor szép krémes, egy habzsákkal félig töltjük a kapszlikat, majd 2-3 szem málnát teszünk bele, és töltünk rá még egy kis masszát, hogy kb. háromnegyedig legyen. Kb. 20 perc alatt készre sütjük.
    4. Egy fém keverőtálba tesszük a fehérjéket, és gőz felett felolvasztjuk benne a cukrot.
    5. Amikor már felolvadt levesszük, és nagy fokozaton habosítani kezdjük. Addig kell habosítani, míg ki nem hűl, és szép csúcsos nem lesz a tojáshab.
    6. A kész süteményekre díszítőcső és habzsák segítségével csúcsokat nyomunk, majd karamellizálópisztollyal kicsit megpirítjuk.

    Sütéshez